Donker plein met verlichte kerkvormige tent
In het centrum van Luik

Delft - Luxemburg

Erg laat vertrekken. Overnachten in Luxemburg, waar we binnendoor via Luik naar toe rijden.

Dit reisverhaal begint met dag 1.

Dinsdag 16-5-2000

Pas om 6 uur weg, op naar Luxemburg. Alleen Steffie zwaait ons uit. De andere kinderen hebben het te druk achter hun pc: "Ach, Ernst en Sylvia gaan weer eens op vakantie, als we die elke keer uit moeten zwaaien hebben we nergens meer tijd voor", zullen de gedachten wel zo ongeveer zijn ;-)

Meteen regen. En ik heb alleen maar mijn leren jack!!! Dat ook nog eens zo'n typisch modejack is, zoals Termaat al zei, met een lekkere open kraag waar alles dwars doorheen waait. Uiteraard heeft Ernst wel regenjas plus broek bij zich. Had hij dat maar even gezegd, was ik misschien ook op het idee gekomen dat dat wel handig was.

Hoewel, dan had ik hoogswaarschijnlijk gezegd dat dat nergens voor nodig was. gelukkig stond hij er wel op dat ik een trui meenam, anders had ik alleen maar hempjes meegenomen.

*Red. op de vriendelijke aanwijzing vooral haar winterjack ook mee te nemen, sneert ze de hoffelijke aangever aller onheil toe: "het is 25 graden en we gaan naar Spanje dus dat is nergens voor nodig ik laat hem mooi thuis, en de Pyreneeën zijn we zo doorheen", Het Centraal massief de Sierra de Gredos, en de Sierra Nevada en de Sierra de Segura, ach dat wist het Blontje nog niet (meer).

Meteen maar een stop in Rotterdam bij Motorclub Donalds. Daarna regent het nog steeds, om niet te zeggen het is een heuse Wolkbreuk :-( We worden echt drijf- en drijfnat, en hebben zelfs nog even staan schuilen onder een viaduct waar Ernst zijn lekker droge regenjack en brandweerbroek aantrekt (ja, Ernst is echt een watje).

Pas een eind na Breda wordt het af en toe droog.

 

Binnendoor rijden naar Luik. We hebben de vorige keer (uit Italië), een echt leuke weg door België gevonden, binnendoor! Gelukkig is het bij al die regen wel warm.

In Luik stuiten we op dit intrigerende object. Het is gemaakt van textiel, gespannen over metalen stellingen, en wordt van binnenuit verlicht. Ik vind het wel wat hebben, maar vraag me nogal af wat het idee ervan is. Het allerleukste zou ik het eigenlijk vinden als dit een experiment is om te kijken of een bouwwerk volgens dit ontwerp op deze plaats een beetje uitkomt...

Vooral na Luik mooie weggetjes. En we zijn nog geen meter Luxemburg binnen, of het wordt hardstikke koud. En mijn trui is nat :-(

*Red. en Luxemburg is maar 400 meter hoog, en dan komt de Sierra Nevada er met zijn dikke 3000 meter er nog aan, wat een kippevel zal dat worden, menige Cellulitus zal er bij verbleken...

Camping op om plm 2 uur. Biertje drinken, en slapen!!!

 

© Copyright - Auteur: Sylvia Stuurman , Foto's: Ernst Anepool .
Copyright 1993-nu.
Voor commentaar, e-mail adres: sylviastuurman@gmail.com
 
terug Code voor foto: