Autisme hulphond, een jungle

Hond in water

 

Al jarenlang verlang ik naar een hond, en binnenkort gaat het er echt van komen. Dan denk je, als je autistisch bent: zullen we er misschien een autisme-begeleidingshond van maken?

Er bestaan verschillende termen voor: autisme-begeleidingshond, hulphond voor autisme, buddyhond autisme, autismegeleidehond, autisme-assistentiehond. Die grote hoeveelheid namen laat al zien dat er geen ‘standaard’ is. Ik zal hier om verwarring te voorkomen steeds de naam hulphond gebruiken.

Hoe meer je je er verder in verdiept, hoe groter de verwarring. Daarom zal ik hier proberen een en ander op een rijtje te zetten.

Lees verder: https://autogether.eu/autisme-hulphond-een-jungle/

3 gedachten over “Autisme hulphond, een jungle

 1. Ooh hij staat er wel op.
  Ik kreeg een kritische foutmelding. Ik heb hem net opnieuw gestuurd (beetje aangepast), weer die kritische foutmelding van WordPress.

  Sorry voor de dubbeling.
  Ik wacht het nog even af op de slides op de site van Autminds komen. Anders meld ik me wel voor de mail optie.

  Nogmaals dank voor de mooie uitleg. Bij mij zat de meeste verbinding in het yin yang plaatje.

  Groet,
  Hans

 2. Hallo Sylvia,

  Afgelopen zaterdag zagen we tijdens je lezing bij Autminds, een hondje over het poduim lopen. Ik heb het vermoeden dat dat het hondje is geworden waar je hier over schrijft in deze blog. Natuurlijk gaf dat wel wat afleiding zo’n lief klein hondje dat lekker rond aan het snuffelen is op het podium, was ook het eerste waar we (mede lotgenoot die ik eerder op de dag had ontmoet) ook gelijk over begonnen bij het napraten.

  Trouwens mijn complimenten over je lezing. Ik denk dat we die binnenkort nog wel even kunnen nalezen via de site van Autminds. Heldere opbouw, prachtig onderwerp. Heerlijk ook het moment waarop je uitlegt dat je niet helemaal kunt voorspellen wat er op de volgende dia staat, omdat je nu een ander scherm voor je hebt. Vind ik ook altijd heerlijk als ik mijn scherm al wel kan zien wat het volgende is, dan kan je daar soms al naartoe praten. (Hulpje voor het voorspellende brein 😁).

  Dankjewel weer voor de mooie, kwalitatief hoge, herkenbare lezing. Gelukkig deze keer zonder een wanhopige moeder die even haar (waarschijnlijk NT) momentje moest pakken. Heel anders dan het aandoenlijke nu van het hondje. Ik hoop dat dat een blijvertje is.

  Groet,
  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.