Boek Autisme is geen puzzel

 

Precies op Wereld Autisme Dag, 2 april 2021, kon ik aankondigen dat mijn boek Autisme is geen puzzel uitkomt, en al besteld kan worden bij de uitgeverij! Inmiddels is het boek gedrukt, en kan ook bij de lokale boekwinkel worden besteld.

Voor veel mensen, ook voor wie zelf autistisch is, blijft autisme een mysterie, iets raadselachtigs. Hoe kan het toch dat zo veel verschillende “symptomen” bij elkaar autisme heten? Wat is dat, autisme? Ik geloof niet dat autisme een mysterie hoeft te zijn. Ik denk dat je heel goed kunt leren begrijpen wat het is, en ook hoe jouw autisme in elkaar zit, of dat van je partner, je kind, je leerling.

Sommigen stellen zich de vraag “Welk deel van mij is mijn autisme, en welk deel ben ik zelf?” Het korte antwoord is natuurlijk dat je autisme en jij één zijn, net zoals niemand zich afvraagt “Welk deel van mij is mijn IQ, en welk deel ben ik zelf?”. Het lange antwoord kun je vinden in mijn boek.

Achterflap van Autisme is geen puzzel
Achterflap van Autisme is geen puzzel

De gegevens van het boek:

Autisme is geen puzzel
Sylvia Stuurman
ISBN 9789492261724
Uitgeverij Saam
194 blz.

Te bestellen via de uitgeverij, en via de boekwinkel.

6 gedachten over “Boek Autisme is geen puzzel

 1. Beste Sylvia en Ernst,

  Ik heb het boek ‘Autisme is geen puzzel’ net uit en vol ontroering het laatste hoofdstuk gelezen. Tot nu toe heb ik geen beter boek over autisme aangetroffen. Werkelijk fabuleus! In mijn ontdekkingstocht naar wie ik ben en hoe mijn autisme werkt is er veel verhelderd en heeft dit boek voor mij therapeutische waarde.

  Het boek is geraffineerd (in de gunstige zin) eenvoudig en toegankelijk en wat thema’s betreft zeer (bijna) volledig.
  Ik leende het boek in de bibliotheek, maar ik ga het aanschaffen en als naslagwerk komt het in mijn kast te staan.

  Hartelijk dank,

  Bart.

 2. Hallo Sylvia,
  Ik ben benieuwd of de titel van je boek ook een reactie op of referentie naar The Jumbled Jigsaw van Donna Williams is. (Heb je boek nog niet gelezen, maar mijn bibliotheek wil het wel gaan aanschaffen. Ik zie ernaar uit om het te lezen, wat ik tot dusver op je website las maakt me enthousiast. (Ik las het artikel van Sander vd Cruys over the ill fitting een paar? jaar terug en dit haakte me aan)
  Vriendelijke groet,

 3. Beste Sylvia en Ernst,

  Ik wil jullie bedanken voor het schrijven en uitbrengen voor jullie boek “Autisme is geen puzzel”.
  Ik heb er persoonlijk veel aan, ik hoef nu niet meer te zoeken naar fragmenten wanneer ik ergens tegen aan loop: jullie presenteren een, voor mij, plausibel consistent geheel.

  Ik verwacht dat ik dit ook bij een aantal cliënten van mij kan introduceren en doorwerken met hen.

  Ik heb het op mijn pagina als volgt omschreven:
  https://www.facebook.com/eenanderekijkopautisme/posts/1122067838262348

  Met vriendelijke groet,
  Frans Bak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.