Interview: de kracht van autisme

Motor en bulldozer

 

Voor de “Neurodiversity pride day” zijn vier vrouwen geïnterviewed over de positieve kanten van hun autisme, die ze in hun werk tegenkomen. Een van die vrouwen was ik.

Hier is het interview:

Drie andere vrouwen zijn geïnterviewed over wat hun autisme voor ze betekent in hun werk. Je vindt ze op de Krachtig Anders pagina.

Het leuke is dat het deze keer nou eens niet gaat over wat er zo lastig is aan autisme; het gaat alleen over de positieve kanten.

Annelies Spek, degene die in Nederland het eerst is gaan publiceren over wat er anders is aan autisme bij vrouwen ten opzichte van autisme bij mannen, wordt ook geïnterviewed:

5 gedachten over “Interview: de kracht van autisme

 1. Wat verrassend dat jij ook in het autistisch spectrum zit Silvia. Je blog is gebaseerd op het leven met een partner met autisme. Nu kan Ernst dit blog overnemen :-). Ik begin mij steeds meer af te vragen of er iets is als een autistisch spectrum als iets genetisch, specifiek op DNA niveau of dat het meer een ontwikkeling is over generaties heen en dat het meer een persoonlijkheidsontwikkeling is?
  Op zich is het niet belangrijk, wat ik in het dagelijks leven belangrijk vind is dat we (mijn partner met ASS en ik) elkaar steeds beter begrijpen. Ik herlees dit blog met regelmaat. Dat helpt om gedrag, opmerkingen e.d. in perspectief te zetten, niet alleen van mijn partner maar ook van mezelf.
  Dank jullie wel voor dit blog en voor het interview met Silvia.

  • Ik denk dat het geen persoonlijkheidsontwikkeling is, maar iets dat in ieder geval al vóór de geboorte ontstaat. Genetisch dus, waarschijnlijk.

   Het is inderdaad wonderbaarlijk dat ik zelf ook in het autistisch spectrum blijk te zitten. Ik zit heel anders in elkaar dan Ernst. Communicatief ben ik heel sterk, aldus de psycholoog die de diagnose heeft gesteld: niet van neurotypisch te onderscheiden. Ik heb me er kennelijk gedurende mijn leven echt op gericht om mensen te begrijpen, en om te leren communiceren.

   Dank je voor je reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.