Voor veel mensen, ook voor wie zelf autistisch is, blijft autisme een mysterie, iets raadselachtigs. Hoe kan het toch dat zo veel verschillende “symptomen” bij elkaar autisme heten? Wat is dat, autisme? Ik geloof niet dat autisme een mysterie hoeft te zijn. Ik denk dat je heel goed kunt leren begrijpen wat het is, en ook hoe jouw autisme in elkaar zit, of dat van je partner, je kind, je leerling.

Sommigen stellen zich de vraag “Welk deel van mij is mijn autisme, en welk deel ben ik zelf?” Het korte antwoord is natuurlijk dat je autisme en jij één zijn, net zoals niemand zich afvraagt “Welk deel van mij is mijn IQ, en welk deel ben ik zelf?”. Het lange antwoord kun je vinden in mijn boek.

Achterflap van Autisme is geen puzzel

Je kunt om een beetje een idee te krijgen een aantal columns lezen die ik voor de uitgeverij heb geschreven:

Bij het boek zijn ook een aantal blogs verschenen:

Het boek is te bestellen bij elke boekwinkel, te leen bij de bibliotheek, of te bestellen bij de uitgeverij.

De gegevens:

Autisme is geen puzzel
Sylvia Stuurman
ISBN 9789492261724
Uitgeverij Saam
194 blz.