Road signs in the French Pyrenees
Waar zullen we eens naar toe?

Hier vind je links naar site die te maken hebben met reizen op de motor: reisverhalen, reisorganisaties, campings en hotels, enzovoort, als het maar te maken heeft met motorrijden.

  en  Adventure Rider
Het belangrijkste onderdeel van deze site is het Adventure Rider Forum, met reisverslagen (met vaak erge goeie foto's), en andere motorreis-gerelateerde forums. Er is ook een Hall of Wisdom .

  en  The Alpine Motorbiker
Een site, gewijd aan de motorhemel op aarde: de Alpen.
Reisverslagen, beschrijvingen van passen, informatie over het weer, hotels, enzovoort...

  nl  Motorvision
Een site met informatie, reisverslagen en tips over reizen in Europa.
Een hele leuke site!

  en  Horizon's Unlimited
Dit is een motorreis e-zine. Reisverhalen, het plannen van reizen, een forum voor wereldreizigers, en allerlei artikelen die met motorreizen te maken hebben, in elke aflevering.
Plus een grote hoeveelheid links.

  en  Doc's Motorcycle Touring Pit Stop
Doc's Pitstop is een leuke plek om te verblijven, met veel goedgeschreven pagina's met advies voor reizigers, over het plannen van trips, kamperen met de motor, hoe je te gedragen in verschillende delen van dat vreemde deel van de wereld dat Europa heet, enzovoort.
Er zijn ook veel reisverhalen, van de Doc himself en van anderen, en links.
Goed voor dagenlang lezen!

 

 en  GuzziGalore
Paul van Hooff, een Nederlandse journalist, heeft genoeg van het jachtige leven in Nederland en besluit om van Prudhoe, Alaska naar de zuidpunt van Zuid-Amerika te rijden op z'n oude Guzzi V7. Dat gaat veel sneller en voorspoediger dan hij had gedacht, en in Mexico beseft hij opeens dat er geen enkele reden voor haast is. Sinds die tijd reist hij in Zuid Amerika zo rustig mogelijk, met het idee daar gewoon te blijven.
Foto's, verhalen, en natuurlijk een van de mooiste motoren ooit gemaakt!

 en  Lois on the Loose
Lois reed dwars door Afrika en door beide Amerika's en is een erg goed schrijfster. Beide reizen zijn te volhgen op haar site, via een journal en foto's, en beide reizen zijn ook in de vorm van een boek te volgen.
Ze is een prachtpersoon, en het zijn prachtverhalen!

  en  Ted Simon's Page, Twice around the world
Ted Simon is het archetype van een wereldreiziger, een van de eersten die dat op de motor deed, en hij is bovendien een hele goede schrijver.
Z'n site vult z'n boeken aan.

  en  Rocinante's Travels
Rocinante's Travels, Bente en Dag (uit Noorwegen) reizen op hun Triumph Tiger.
Spanje, Noord- en Zuid Amerika.
Heel goed geschreven, en mooie foto's.

  en  Carla Kings's Misadventures
Ze reed door Itali  op een Motor Guzzi, langs de grenzen van de Verenigde Staten op een Ural met zijspan, door China op een Chiang Yang motor, en door India op een Enfield Bullt.
Dit is een prachtige site over motorreizen!

  de  Possi's Webseiten
Dit is de moeder van alle motorreisverhalen sites. Possi is over de hele wereld geweest, met verschillende motoren.
Hij is een goede fotograaf, en heeft een uitgebreide website, en je zult er niet alleen reisverslagen vinden, met veel foto's, maar ook tips over reizen per motor, over rijden in moeilijke omstandigheden, over fotografie, over GPS, en over de motoren die hij heeft gebruikt.
In het kort: de beste site ;-)

  nl  Meine's Reizen pagina's
Behalve reisverhalen (in Spanje en in de Ardennen), vind je hier informatie over boeken en tijdschriften, en links naar medemotorreizigers.

  de  Carlos Motorrad- und Reiseseite
Reisverhalen met mooie foto's. Carlo heeft in diverse Europese landen gereisd, in bijna elk Saharaland in Afrika, en in Canada.
Hij heeft ook tips en adviezen voor reizigers, en links naar reisinformatie voor motorreizigers.

  nl  Louise's Reis Pagina's
Verhalen, met foto's, over onder andere Ierland, Noorwegen, Spanje en de Pyreneeën, Duitsland en Frankrijk.

 

De mensen achter   nl  Ride on Motortours zijn Daphne en Rob de Jong.
Zij organiseren reizen door de hele wereld, op je eigen motor.

In hun eigen woorden:

Rob en Dafne begeleiden altijd zelf hun reizen (de MotorKaravaan doen ze samen) en ze vinden het belangrijk dat iedereen onderweg zijn eigen gang kan gaan en zijn eigen ding kan doen, om zodoende de vrijheid van het reizen per motor te waarborgen.
De groepen zijn vaak internationaal van samenstelling, wat een interessante bijkomstigheid is.

Achter   nl  Motorsideroads zitten Ad van den Heuvel en Monic Dolmans.
Zij regelen motorzwerftochten door Marokko. In hun eigen woorden:

We willen u graag kennis laten maken met onze manier van reizen. Op die manier maken we zwerftochten die lopen door de meest mooie gebieden van Marokko en gaan grotendeels over kleine wegen en pistes.
Deze tochten zijn bedoeld voor motorrijders die het waarderen om een land te proeven en die de tijd willen en krijgen om op hun gemak daarvan te genieten.

  nl  Moormotor
In hun eigen woorden: "MoorMotor organiseert individuele motorreizen in het buitenland. Reizen met je eigen motor in je eigen tempo. MoorMotor zorgt voor mooie, afwisselende dagroutes waarbij ook bezienswaardige plekken naast de route worden vermeld. Toeren over kleurige landweggetjes, via stille dorpjes, hoge bergpassen, bossen en meren. Uiteraard is een goed hotel of gezellig pension geregeld. "
Extra leuk is dat ze het niet ver weg zoeken: Luxemburg, Oost Duitsland, Zwitserland, het Zwarte Woud, allemaal gebieden die gemaakt lijken te zijn voor motorrijders.

  nl  XTravels
Twee Nederlandse doorgewinterde woestijnreizigers organiseren reizen door Noord-Afrika, op de motor.
Bovendien kunnen ze advies geven en hebben ze zelfontworpen woestijnbestendige kofferrekken en dergelijke.
De site heeft ook foto's van een aantal reizen. Zeer aanbevolen!

  nl  Motor Trails
Avontuurlijke motorreizen naar bijvoorbeeld Egypte, Turkije, Nepal, India, Thailand, Cambodja en Vietnam. Op de site veel achtergrondinformatie en foto's.

 

  nl  Motorrijden.fr, oftewel het Domaine de l'Amiral
Een motorBedandBreakfast in St Laurent du Pape, in de Ardeche.
Je kunt er ook eten, de motor staat binnen gestald, en er zijn talloze motorroutes in de omgeving. Er zijn zowel een- en tweepersoons als groepskamers.

  nl  Motorhotel GuS
Een motorhotel in Hoxel, in de Hunsruck, vlakbij de Moezel in Duitsland.
Dat wil zeggen dat je de Eiffel, de Moezel en de Hunruck binnen handbereik hebt.

  es  Anzanigo
Site in het Spaans.
Een camping met hostal voor motorrijders, in de Spaanse Pyreneeën, in de buurt van Jaca. De informatie is in het Spaans maar is gemakkelijk te begrijpen, en de eigenaars spreken Engels.

  nl  Motorcamping.eu
Geen camping, maar een site waar links naar motorvriendelijke campings en hotels worden verzameld. Ze zijn beschikbaar als POI's voor navigantiesystemen.

  nl  Camping het IJzeren paard
In het Zuid-Limburgse Heuvelland een camping voor motorrijders waar je met je eigen tent kunt komen of een tent kunt huren, en waar je in de bar kunt ontbijten, eten, en uiteraard ook drinken.

  en  Camping Moto in Frankrijk
Een campingvoor motorrijders in de Drôme in Frankrijk.

  nl  Motorherberg Les Tronces
Midden in de Vogezen, een motorherberg met een Nederlandse eigenaar, Wim. Je kunt er slapen, eten, en aan de bar hangen. Wim heeft altijd verhalen, en weet ook leuke routes in de omgeving.

  nl  Motorherberg Le Baton rouge
(Site in Dutch, English and German) In Vielsalm, een motorherberg in de Belgische Ardennen. Hetty houdt van kleur, tegeltjes en koken en Ben kan z'n handen ver uit z'n mouwen steken: na elke winter is er weer een enorme verbouwing klaar. Zeer aanbevolen!

  nl  Motorherberg Les Arondes
En nog een motorherberg in de Belgische Ardennen!

  nl  Motorherberg La Mouche
In de Franse Vogezen: een motorherberg met camping, gites, en een bar waar je kunt ontbijten of aanschuiven voor het avondmaal.

 


© Copyright - Auteur: Sylvia Stuurman , Foto's: Ernst Anepool .
Copyright 1993-nu.
Voor commentaar, e-mail adres: sylviastuurman@gmail.com
 
terug Code voor foto: